Како да ја потврдите сметката на IQ Option

Како да ја потврдите сметката на IQ Option


Какви видови документи прифаќате?

Постојат различни документи што може да бидат побарани да ги поставите, во зависност од специфичните правила во вашата област. Ги прифаќаме следните документи:

Валиден доказ за идентитет:

 • Пасош (само страница со фотографија)
 • Национална лична карта
 • Возачка дозвола
 • Дозвола за престој

Валиден и неодамнешен доказ за адреса:

 • Сметки за комунални услуги: гас, вода, струја или телефон
 • Извод од банка/писмо во кое се споменува вашата тековна сметка во банката (фото/скенирање на оригиналното писмо или извод од PDF)
 • Даночна сметка
 • Официјален сертификат за престој издаден од локалното градско собрание (општина)

Информациите што ги давате мора да одговараат на информациите во вашите документи. Ова ќе ни помогне да го забрзаме процесот на верификација.

Како да ја потврдам мојата сметка?

За да ја потврдите вашата сметка, кликнете на црвената линија „Потврдете ја адресата на е-пошта“ како што е прикажано овде
Како да ја потврдите сметката на IQ Option
Чекор 1: потврдете ја вашата е-пошта. Во процесот на пријавување, ќе добиете е-пошта со код за потврда. Внесете го овој код во соодветното поле
Како да ја потврдите сметката на IQ Option
Како да ја потврдите сметката на IQ Option
Чекор 2 е од суштинско значење за завршување на процедурата за верификација
Како да ја потврдите сметката на IQ Option
Како да ја потврдите сметката на IQ Option
Чекор 3 бара од вас да ги поставите вашите документи за верификација:
Како да ја потврдите сметката на IQ Option
За да го поминете процесот на верификација, љубезно ќе бидете замолени да ги поставите вашите документи на платформата користејќи ги линковите дадени подолу:

1) Фотографија од вашата лична карта. Обезбедете скенирање или фотографија на еден од следниве документи:
 • Пасош
 • Лична карта од двете страни
 • Возачка дозвола од двете страни
 • Дозвола за престој

Документот треба јасно да покаже:
 • Твоето целосно име
 • Вашата слика
 • Дата на раѓање
 • Датум на истекување
 • Број на документ
 • Вашиот потпис


2) Ако сте користеле банкарска картичка за депонирање пари, ве молиме поставете копија од двете страни на вашата картичка (или картички ако сте користеле повеќе од една за депонирање). Запомнете дека треба да го скриете вашиот CVV број и да ги држите видливи само првите 6 и последните 4 цифри од бројот на вашата картичка. Ве молиме проверете дали вашата картичка е потпишана.
Како да ја потврдите сметката на IQ Option
Ако користите е-паричник за депонирање средства, треба да испратите IQ Option само скенирање на вашата лична карта.

Сите документи ќе бидат потврдени во рок од 3 работни дена откако ќе поднесете барање за повлекување.


Зошто ми е потребна верификација и колку време трае?

Ние сме финансиска институција и затоа треба да знаеме кој ги користи нашите услуги. Значи, кога ќе отворите сметка кај нас, од нас се бара да го потврдиме вашиот идентитет.

Ние се стремиме да обезбедиме најбрза можна верификација. Сепак, понекогаш треба да направиме дополнителни проверки, што може да потрае некое време (најмалку 48 часа).

Штом вашите документи ќе бидат потврдени, ќе ве известиме за резултатите. Можете исто така да го следите напредокот и статусот на потврдата на вашиот документ на нашата веб-локација или во нашата мобилна апликација.


Како верификацијата влијае на мојата трговска сметка?

Тргувањето, депозитите или повлекувањата може да бидат ограничени додека не се потврди сметката, во зависност од вашиот регион.

Кога ќе ви биде побарано, следете ги чекорите за потврда за да се осигурате дека вашата сметка е целосно потврдена во согласност со специфичните правила во вашата област за да избегнете можни ограничувања и ограничувања.

Thank you for rating.